Beníček nám stůně ...

04.02.2012 08:06

Včera, tak kolem 11:10 jsem přišla na to, že Ben se "propašoval" nějak k bráchovi do pokoje a tak jsem ho od tamtud chtěla jít odvelet. Ale jak tak na něj koukám tak ležel na sluníčku a celý se klepal. Následoval hned první telefonát mamce do města, že Benovi asi není dobře. Bena jsme potom přikryly a doufaly, že mu je jenom zima. Bohužel nebyla, klepal se pořád a začal hůře dýchat. Následoval další telefonát mamce, která už byla skoro doma. Veterina má dopoledne do 12 hodin, takže bylo rozhodnuto, že prostě jedeme.
Na veterinu jsme dorazili za 10 minut 12.  Pan veterinář Beníkovi nejdříve změřil teplotu. Měl 39 a nějaký drobný (který si už nepamatuji). Pak mu pan doktor poslech plíce a diagnostikoval velký oboustranný zápal plic. Beník trochu reagoval na pohmat na břicho a tak se dělal pro sichra ještě ultrazvuk. Pak nám veterinář řekl, že to uděláme pro jistotu, protože kokříci trpí na nádory a v tomhle věku prý nádory rádi praskají. Naštěstí ! má Beník dutinu břišní čistou- bez nádorů. Ultrazvuk ukázal zvětšenou slezinu.  Beník dostal celkem tři injekce a dneska v 18:30 jedeme na kontrolu.
Beníka hlídáme, aby si nelehal nikam na studené a jakožto marod má povoleno ležet na gauči :D Ven dostává zateplenou pláštěnku a chodíme opravdu jenom vyvenčit a hned domů. (Což mimo jiné chodíme už od té doby, co se ohlásily takovéto mrazy a dodržujeme to s celou smečkou)


Aktualizovány byly akce. :)